Elke dag voor jezelf zorgen is dat mogelijk in deze tijd van eindeloze prikkels of niet?!

De hele dag word je geprikkeld door o.a Instagram, tiktok, kinderen, collega's, partner, vrienden en dan te bedenken dat elke interactie jou kan raken en triggers activeren. Als je dan merkt dat al deze triggers aandacht vragen is het toch onmogelijk om dit bij te kunnen houden?


Mijn manier om deze vele prikkels te verwerken is gedurende de dag aandacht te geven aan alle prikkels die emoties/angsten/gedachten oproepen. Ik vraag aan mijzelf wat nu de meeste aandacht nodig heeft. Met wat er dan naar boven komt vanuit mijn onderbewustzijn, ga ik de volgende stap in. Daarop volgend vraag ik: Via welke ingang kan ik mij hiermee verbinden? Met ingang bedoel ik een oorzaak/oorsprong van de trigger. Na wat oefenen heb ik geleerd dat deze vragen bij mij herinneringen en onverwerkte emoties, die aandacht vragen, triggeren. Door de getriggerde "pijnplekken" aandacht te geven kan ik ze stukje bij beetje transformeren. Natuurlijk gaat dit het ene moment beter dan het andere moment. Voor mij werkt dit ook met terugwerkende kracht waardoor ik prikkels vanuit het verleden aandacht kan geven.


Iedereen gaat met prikkelverwerking om op zijn eigen manier. Ik wil mensen inspireren dat dit ook via andere manieren kan. Zoals wandelen, sporten, puzzelen, lezen, series kijken etc.


Hoe ga jij met het verwerken van alle deze prikkels om?