Je eigen identiteit

Regelmatig komen cliënten bij mij en die vertellen bepaalde dingen over hoe zij denken dat ze zijn. Ik voel daarbij vaak beperkingen in hun eigen beeld vanuit het onderbewustzijn. 

Als je kijkt naar je eigen identiteit wordt die al gevormd vanaf je geboorte, waar je de eerste jaren kijkt naar jouw ouders als onbewust voorbeeld, jouw karmische bagage en eventuele ervaringen die jezelf meemaakt. Als je ouder wordt stelt dit beeld zich bij door invloed van vrienden, klasgenoten, sociale ervaringen, conditioneringen op tv / films, verdere familie etc.

Als je dit samenvat komt het er op neer dat maar een klein deel echt van jezelf is. 

Hoe kan je hier dan iets mee doen is de vraag? Net als bij het inzetten van intenties zijn er 2 mogelijkheden. De actieve variant en de passieve variant. De actieve variant is gebaseerd op NLP, hiermee overschrijf je de huidige conditioneringen. Je gaat aan de slag met het actief benoemen van je persoonlijkheid. Hiermee kan je actief jouw eigen zelfbeeld vormen.

In de passieve variant ga je aan de gang met elke conditionering die je kan vinden in elke situatie die je tegenkomt en om die conditionering de ruimte te geven, te ervaren, voelen en daarmee opruimen. Dit heeft tot gevolg dat je ik langzamerhand “neutraal” wordt en je bewust keuzes gaat maken hoe je volledig met dingen omgaat. Eigenlijk werk je toe naar dat je ik jouw bewustzijn wordt waar alles in zit en dat je alles kan overzien om keuzes bewust te maken ipv uit je conditioneringen.

hoe wil jij dat je ik eruit ziet?