Meditatie kan ik toch niet?!

Inmiddels zijn de effecten van meditatie zelfs wetenschappelijk bewezen en de positieve invloed op jouw hersenen merkbaar. Ik hoor een goede vriend nog van mij zeggen: meditatie kan je helpen in het Nu te komen en ruimte te creëren. Mijn eerste gedachte was, dat kan ik niet.

Natuurlijk kon ik mijn ogen wel dicht doen, maar na 5 seconden begon mijn hoofd te razen en deed ik ze snel weer open. De volgende dag weer proberen en zo ging het van 5 seconden naar 30 seconden en verder. Ik weet nog hoe onrustig ik was en dacht bij mezelf, mediteren is voor andere mensen. Mezelf stimuleren om het bijna dagelijks gewoon te proberen en te accepteren dat het niet zo ging als ik wilde, hielp mij rust te creëren in mezelf.

Inmiddels “kan ik” mediteren. Dat betekent dat ik de rust heb om langere periodes tot rust te komen en ruimte te creëren om te laten komen wat er komt aan gevoel of gedachten. Ik voel hoeveel het mij helpt om te verwerken wat er in een dag gebeurt i.p.v. het op te slaan doordat ik afgeleid wordt door van alles en nog wat. Natuurlijk kan ik altijd meer mediteren en zijn er periodes waarin ik minder gedisciplineerd ben. Ook dan komt mijn les weer terug: gewoon weer rustig opbouwen!

Ik zal het elke dag blijven proberen en doorzetten! Doe je mee?