Na 8 jaar nog steeds niet succesvol?!

Na 8 jaar nog steeds niet succesvol?!

Afgelopen maand vierde ik het 8 jarig bestaan van mijn eigen coachingspraktijk. Iedereen op Linkedin feliciteerde mij en ik zei natuurlijk tegen iedereen dank je wel! Natuurlijk zie ik vaker op Linkedin voorbij komen wanneer iemand zoveel jaar zijn eigen bedrijf heeft, maar wat zegt dat nu eigenlijk?

Na 8 jaar heb ik een handje vol vaste clienten die de waarde zien en voelen van wat ik voor ze mag doen, natuurlijk wil ik al jaren uitbreiden wat ook langzaam gebeurd. Als ik dan kijk naar mijn resultaten ben ik “niet succesvol”, want na 8 jaar ben ik nog niet ver gekomen als je in termen van omzet kijkt. Het voelt voor mij soms dat dit de enige norm is waar we tegenwoordig naar kijken met alle blogs en vlogs over snel veel geld verdienen. Er zijn natuurlijk ook diverse business coaches die mij kunnen helpen met online programma’s, nieuwsbrieven schrijven, mindset en social selling met beloftes om snel meer omzet en klanten te krijgen. Dit kan zeker waardevol zijn alleen tot nu toe voelt dat niet als de weg voor mij.

Wat dan wel?

Ik heb in de afgelopen jaar enorm veel geleerd, ook in termen wat ik niet wil, welke type klanten ik wel en niet wil, mijn profilering is verbeterd. Van mijn website die zoveel keer van tekst veranderd is en mijn verhaal over van wat ik kan ook. Ik begin langzaamaan steeds meer gevoel te krijgen bij hoe ik mijn doelgroep kan vinden en wat mijn propositie is. En mijn dienst is natuurlijk in de jaren enorm verbeterd, ik mag en kan steeds meer mensen helpen met diversiteit in klachten en hulpvragen. De resultaten van deze behandelingen zijn verbeterd, van verminderde fysieke klachten (reuma waardes afname, krampen en vage klachten in armen en benen) en natuurlijk ook psychische verbetering in resultaten (mensen kunnen beter omgaan met prikkels, minder angsten / stress en meer rust).

Wat is dan mijn boodschap:

- Stop met meten hoe “succesvol” je bent in termen van geld

- Focus op groei van jezelf en als ondernemer en minder op het resultaat

- Vetrouw op jezelf en jouw gevoel over de te nemen stappen in jouw onderneming of jouw leven

- De klant of jouw ideale baan komt wanneer jij er klaar voor bent

- Wees ook dankbaar voor wat wel goed gaat (terwijl ik dit schrijf doe ik dat ook: 50 tot 100 mensen mogen helpen naast het merendeel van de tijd een fulltime baan en een gezin)

Natuurlijk heb ik hier niet het wiel uitgevonden, maar haal hieruit wat je raakt en wie weet helpt het jou vooruit in jouw leven of onderneming.

Ik wens jou veel "succes" en ik ga op naar de 10 jaar en dagelijks verder te leren om mijn mindset te verbeteren en te groeien om mijn onderneming verder te helpen en deze punten zelf ook toe te blijven passen!.