Onderdrukken van emoties gaat sneller dan je denkt!

Ik heb onveiligheid ervaren bij een gesprek op Clubhouse en dit heeft bij mij van alles geraakt. Na het inloggen bij Clubhouse werd ik uitgenodigd als spreker. Mijn gedachten: oh wat leuk, geen idee wat ik kan verwachten en een beetje spannend!

Het was ook een leuk gesprek tot het moment dat vragen stellen stopte en de toon veranderde. De spreker concludeerde: ik geloof niet in wat je doet, maar mogelijk heeft het een placebo effect bij je coachees. Dit voelde als een “ouch” voor mij. Deze opmerking heb ik even geïncasseerd. Ik vind het moeilijk om te incasseren in het moment zelf.

Achteraf had ik het kunnen zien aankomen, want de vragen werden geleidelijker al wat kritischer en dat mag natuurlijk. Naderhand ben ik gaan mediteren en onderzoeken wat het in mij raakte, inclusief oude pijnplekken. Een mooie les dus.

Wanneer ik niet achteraf en in het moment met deze situatie aan de slag ga, zakt een ervaring met bijbehorende emoties weg. Bij wegzakken ben je bewust of onbewust aan het “onderdrukken”. De onderdrukte emoties komen sowieso op een later moment alsnog naar buiten samen met andere onderdrukte zaken.

Hoe ga jij om in dit soort situaties met wat jou raakt in het moment?

#onderdrukteemoties #persoonlijkeontwikkeling #meditatie #energiewerk