Overlevingsmechanismen

Afgelopen week kwam ik sinds een lange tijd in contact met iemand die ik in het verleden een keer heb geholpen om wat diepere zaken te helpen aan het licht te brengen en die persoon te helpen deze zaken te verwerken.

Inmiddels had die persoon nog meer pittige zaken meegemaakt. Vanaf het moment dat ik die persoon weer zag voelde ik dat er sprake was van de "overlevingsstand". Hiermee bedoel ik dat die persoon zichzelf een bepaalde "houding" had aangemeten om contact met mensen te maken.

Na even contact tussen mij en die persoon d.m.v. energie sturen vanuit mij en bijpraten kwam de persoon erachter dat er nog "onderdrukte" en onverwerkte emoties (boosheid en verdriet) zaten van de pittige zaken die waren beleefd. De emoties waren eigenlijk onbewust onderdrukt en dankzij mijn hulp kon die persoon weer contact maken met de emoties en er verder mee aan de slag.

Mijn advies is probeer, hoe moeilijk het ook is, altijd in contact met je emoties te blijven. Dit kan door te voelen, verbinden of te mediteren. Voor manieren hoe kan je kijken bij mijn blogje over hoe ga je om met emoties als HSPer.

Waar je vastloopt kan ik jou altijd helpen om door het overlevingsmechanisme heen te prikken en aan de slag te gaan met de onverwerkte emoties. Succes!