Trainingsaanbod

Aanbod trainingen:

Hieronder is het aanbod weergegeven van de diverse trainingen die aangeboden worden vanuit Praktijk Peter. In het aanbod is het doel, de opzet en de data van de trainingen weergegeven. Op dit moment zijn dit 2 trainingen.


Aanmelden kan via: info@petervdploeg.nl

 

Beleving van verbinding

Inleiding:

Beleving van Verbinding is een bijeenkomst, waarbij iedereen welkom is om een eigen ervaring op te doen. De intentie is om opnieuw in contact te komen met je missie, weer liefdevol tot rust te komen. We beoefenen het ‘in verbinding zijn’. Met jezelf, de aanwezigen en met dat wat je nu bezig houdt. Hierbij richten we ons niet op het 'oplossen', maar op 'aanwezig zijn met'. Er is ruimte om te onderzoeken en te delen wat je denkt dat je daarbij kan ondersteunen. Deze middag kun je ook beschouwen als een proeverij van de training: De Reis van Verbinding. En een vrijblijvende kennismaking met elkaar.


De middag wordt verzorgd door Peter van der Ploeg en Rick Shamier. Op het programma staan toegankelijke oefeningen, zoals een bodyscan, een begeleide visualisatie, mogelijk een intervisiegesprek of een enquiry. Wij zorgen voor een fijne ruimte en bedding van veiligheid, acceptatie en geborgenheid. Wat we doen is het beoefenen van bewustzijn van jouw lijf, bij jouw gedachten en aanwezig zijn bij jouw gevoelssensaties. 

Programma:

13.30 uur (*)    Welkom

13:45: 

  • Een bodyscan,

  • Een meditatie of begeleide visualisatie, 

  • Afstemming op jezelf, de plek en het veld

Optioneel: deelronde, intervisiegesprek of enquiry

16.00 uur        Einde middag


(*) Vind je het prettig om voorafgaand op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen? Dan ben je welkom vanaf 12.30 uur. Om 12.45 uur is er gelegenheid voor samen lunchen. Iedereen zorgt voor de (eigen) lunch, maar het is leuk als je iets meeneemt om te delen en op tafel te zetten. Lunch dus zoals het bij je past, voel je vrij en op je gemak.

 

Voor wie?

Deze middagen zijn bedoeld voor mensen die al stappen hebben gezet op het pad van bewustzijnsontwikkeling en dit graag verder willen onderzoeken. 

Praktische informatie

Deze training wordt op onderstaande data aangeboden. Bij aanmelden is het handig dat je aangeeft bij welke data je aanwezig wilt zijn.


Datum: 29 oktober 2023

Datum: 26 november 2023

Datum: 17 december 2023

Datum: 21 januari 2024

Datum: 25 februari 2024

 

Aantal deelnemers: maximaal 10

Prijs: €15 per keer of 5x voor 75 euro

Locatie: Haarlem
 

Over de trainers

Peter van der Ploeg is ervaren in het geïntegreerd aanbieden van Energetisch werk, Mindset en Mindfulness. Hierbinnen is zijn expertise 0m te werken via het onderbewustzijn aan bijbehorende (vage) fysieke en psychische klachten en de heling daarvan. Hij beschikt over een flinke dosis kennis en persoonlijke ervaring, aangevuld met de nodige theoretische kennis en particuliere opleidingen in energywerk. Zijn aanpak kenmerkt zich door vanuit aanwezigheid en zachtheid ruimte te creëren en jou te ondersteunen bij wat nodig is in het moment. Hierdoor werk je aan de oorzaak van de klachten en de inbedding hiervan in jouw eigen leven. Dit alles vanuit integriteit, geduld en begeleiding op maat in het moment.
 

Rick Shamier is ervaren in het geïntegreerd aanbieden van Emotioneel Lichaamswerk, Neuro Linguistisch Programmeren (NLP), Mindfulness en Systemisch Werk. Hierbinnen is zijn expertise het werken met trauma’s en de heling daarvan. Hij beschikt over een flinke dosis kennis en persoonlijke ervaring, HBO / WO opleidingen genoten, aangevuld met de nodige beroepsopleidingen. Zijn aanpak kenmerkt zich door vanuit zachtheid en rust onbevooroordeeld te luisteren en je te zien voor wie je bent. En te allen tijde houdt hij je bewust dat jij de eigenaar bent van de ontwikkeling in jouw proces en het tempo waarin dat zich voltrekt. Oprecht, integer en stap voor stap bewust in ontwikkeling.

Iets voor jou? Aanmelden kan via: info@petervdploeg.nl


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reis van verbinding

Inleiding:

Rupert Spira, een Engelse leraar non-dualiteit, zegt dat happiness ons altijd ter beschikking staat ongeacht de omstandigheden. Omdat happiness is wat je bent! In de training Weg van Verbinding maken we een vertaalslag van deze inspirerende visie naar de praktijk. We onderzoeken hoe het is wanneer we deze vooronderstelling integreren in ons dagelijks bestaan. Want daar wordt ie zichtbaar en voelbaar. En tegelijkertijd persoonlijk en uitdagend. Want de realiteit is dat onze aandacht continu in beslag wordt genomen door situaties waar we ons zorgen over maken. Denk aan financiële of fysieke problemen, relatie- of opvoedingsvraagstukken of dilemma’s rondom werk. Dan lijkt het leven en onze stemming niet zo maakbaar als de tijdgeest doet geloven. En beleven we dat snel als een persoonlijk falen. Bij veelvuldig piekeren of stress ligt een burn-out op de loer. Om uitval door ziekte of erger te voorkomen, hebben we deze training gemaakt die we iedereen aanbieden. Bewust het mechanisme van verbinding ontdekken, leren doorgronden, uitdagingen aankijken en trainen. Want behalve een attitude, is leven in verbinding ook een vaardigheid. 


Programma:

Deelnemen aan Weg van Verbinding betekent investeren in:
• Een inspirerend traject van 4,5 dag
• Een intensieve training in bewustzijn en contact maken
• Het ophalen van handvatten om in contact te zijn met je kwaliteit
• Het aankijken en aanwezig zijn bij schaduwkanten
• Reflecteren op persoonlijk leiderschap, zingeving en maatschappelijk bijdragen
• Het opbouwen van een inspirerend netwerk gelijkgestemden


Voor wie?

Deze training is voor iedereen die al stappen heeft gezet op het pad van bewustzijnsontwikkeling en graag verder wil onderzoeken.

Stap 1. Een informatieavond of individuele kennismaking
Wanneer je nieuwsgierig bent wat deze training inhoudt, dan ben je welkom deel te nemen aan een informatieavond. Meld je aan via deze site bij ‘Info Weg van Verbinding’. Voor mensen die liever individueel geïnformeerd willen worden en bespreken of de training iets voor ze is, is er de mogelijkheid van een kennismakingsgesprek. Hierin kijken we of deze training op dit moment optimaal aansluit bij jouw behoefte.


Stap 2. De training
Tijdens de training staan jouw verhaal, ervaringen, leerproces en dat van de andere deelnemers centraal. Er zijn oefeningen en momenten ingebouwd waarbij je stilstaat hoe de aangereikte stof bij je binnenkomt en of je de leerstof kunt integreren. Ook ben je na de laatste trainingsdag altijd welkom voor verder contact.


Stap 3. Een contacttrainingen netwerk.
Na de training is er een vervolgtraining om de proces en traject verder te ontwikkelen en verdiepen. Daarnaast ben je welkom op de bijeenkomsten voor oud-deelnemers. Een netwerk waarbij contact vanuit het hart centraal staat. Het zijn informele, verbindende bijeenkomsten, waarin we ook oefenen in aanwezig zijn.

 

Alle data van de training:

Deze training wordt op onderstaande data aangeboden. Bij aanmelden moet je deze beschikbare data kunnen invullen.

vrijdagavond 13 september (start 18.00 uur), zaterdag 14 september, zondag 15 september, vrijdag 27 september en zondag 13 oktober

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10

Prijs: €749 voor alle dagen

Locatie: Haarlem
 

Over de trainers

Zie de informatie bij beleving van verbinding voor meer informatie over de trainers.

 

Iets voor jou? Aanmelden kan via: info@petervdploeg.nl