Weer dezelfde thema’s en waarom ben ik nog niet klaar?!

Laatst zei een coachee tegen mij, ik schaam mij dat ik weer met “dezelfde” thema’s bij je kom. Mijn reactie was dat ik het juist bewonderde dat we er weer mee doorgingen. Er zijn ook thema’s waar ik al langere tijd mee bezig ben en ook gewoon nog in aan het ontwikkelen ben. Dat is normaal en stap je voor stapje kom je bij een diepere laag.

Soms lijkt het alsof er geen vooruitgang is of zelfs terugval in onze ontwikkeling. Dan zijn we sneller geneigd ons te schamen of onszelf af te wijzen door het “gebrek” aan voortgang. Ook vinden we soms dat we bepaalde dingen al “een plek” hebben gegeven en er dus klaar mee zijn.

Ik probeer altijd met compassie te blijven kijken naar wat er aandacht vraagt. Dat komt wel naar voren tijdens verbinding met de energie van iemand of mezelf. Wie zijn “wij” om te bepalen of iets klaar is of dat er een diepere laag is. Het lichaam vertelt het ons wel.

Wees geduldig en compassievol met jezelf en omarm jezelf. Elke aandacht die je geeft aan thema’s creëert beweging en helpt je verder ook al kan het “lang” duren voordat je er bent?!

#bewustwording #persoonlijkeontwikkeling  #energiewerk