Het is moeilijk om altijd maar voor jezelf te moeten zorgen!


Elke dag worden we weer geconfronteerd met mogelijkheden om “gezonder” te leven. Letten op mediteren, e-nummers, niet teveel zout en suiker, minder vlees, bewegen 20 minuten per dag etc..

Het mooie eraan is dat we steeds meer leren over hoe we goed voor onszelf kunnen zorgen / gezonder te leven. Ik worstel hier dagelijks ook met deze dingen en ik doe al een boel. Dagelijks meerdere malen mediteren, 3x per week oefeningen doen, vegetarisch eten, regelmatig wandelen etc. Toch eet ik niet altijd gezond, snoep ik nog wel eens en mediteer ik minder vaak dan ik voel dat nodig is om af te schakelen. Ook hier kan ik kijken hoe reageer ik op een ander i.p.v. op mezelf. We neigen onszelf altijd harder af te rekenen op “fouten” dan anderen.

Niets menselijks is ons vreemd, maar waarom ben ik dan toch elke dag bezig met leren gezonder te worden? Natuurlijk voel ik de positieve effecten van gezonder leven in mijn lichaam. Ik heb mezelf aangeleerd om plezier te halen uit mijn eigen ontwikkeling i.p.v. alleen te focussen op een resultaat. Bijv. Als ik “dat gedrag vertoon dan ben ik ….”. Zo accepteer ik waar ik sta en dat ik nog steeds in ontwikkeling ben. Natuurlijk haal ik ook energie uit mijn eigen stapjes in de goede richting.

Welke manier gebruik jij om bezig te blijven met voor jezelf zorgen?

#gezondleven #zelfzorg #persoonlijkeontwikkeling