Hoe werken onverwerkte emoties?

Hoe kan het werken aan de onverwerkte emoties rondom mijn jeugd mij nu helpen? Dit was de vraag die een van mijn clienten stelde afgelopen week. De psycholoog had mijn client al geprobeerd te helpen om daarmee in contact te komen, maar dat lukt niet. Dus wilde mijn client dit met mij bespreken.

Het basis gevoel van veiligheid ontstaat bij iedereen in je jeugd. In dit geval duidelijk niet. Na mijn client te hebben uitgelegd dat, het ontbreken van dit veiligheidsgevoel heeft geleid tot het koppelen van het gevoel van veiligheid aan een liefderelatie en de bijbehorende crises na het stoppen van deze relatie, viel het muntje.

Het lukte om samen iets wat al heel veel jaar geblokkeerd was "open" te krijgen om te beginnen met verwerken en begonnen de positieve effecten om er wat aan te doen voelbaar te worden en te werken aan het basis gevoel van veiligheid vanuit jezelf. Wat is dit toch mooi om te doen.

Lukt het jou om ergens niet bij te komen, "lijd" jij soms onder je emoties. Wil je meer grip op jouw emoties en ze lichter beleven?

Laat mij je helpen en neem contact op!