Methodes en Technieken met hun kaders binnen spiritualiteit

Wat ik regelmatig zie ik de spirituele wereld is dat mensen bepaalde methodes of technieken aanhangen, elke methode en techniek met een "oprichter" kent kaders en beperkingen. Dit is ook de valkuil van het aanhangen van een methode of techniek i.p.v. het vinden van jouw eigen waarheid.
Dit komt doordat de oprichter van de methode of techniek zelf ook nog kaders / grenzen heeft en zolang je energie met een "concept" volgt blijf je altijd binnen de kaders van de oprichter i.p.v. dat je jouw eigen volledige potientieel bereikt. Daarbij is het ook nog zo dat sommige methodes en technieke guru's kennen die niet precies de energie kennen die hun ondersteunt waardoor het soms kan gebeuren dat je een guru aanhangt met een methode die ervoor zorgt dat er een "energetische piramide" ontstaat waarbij iedereen de "guru" energie geeft onbewust waarmee de guru onbewust of bewust kwaad kan doen.

Mijn advies blijf altijd zoeken naar jouw eigen kern en waarheid. Het is prima om tijdelijk een methode of techniek aan te hangen om een start te maken of ergens doorheen te komen, maar verzand er niet in. Let goed op en volg altijd jouw eigen gevoel ook al kan de "guru" of andere mensen zeggen dat deze methode nog zo zuiver is.