Onderbewustzijn

In het onderbewust is alles opgeslagen wat je meemaakt, vanaf zwangerschap in dit leven en vorige levens daarvoor. Dit is een onderdeel van wie je bent, maar hier heb je eigenlijk het minste invloed op. Het zorgt voor een aanzienlijk deel van je handelen (95%) zeggen de theorien als je er niet bewust mee omgaat. Dit betekent dat je grotendeels op automatische piloot leeft en op basis van ervaringen vanuit het verleden. De negatieve ervaring blijven het meest hangen en zorgen voor blokkades. Wanneer je niet naar jouw lichaam luistert (inclusief jouw onderbewustzijn) kunnen blokkades ook fysiek tot uiting komen.

Er zijn 2-tal methodes om met je onderbewustzijn aan de gang te gaan: de actieve manier en de passieve manier

De actieve manier is de bewezen methodiek van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), dit is een zeer effectief middel om gedragsverandering te realiseren voor de korte en middellange termijn. Je kan dit toepassen door mantra's op te gaan noemen: bijvoorbeeld ik ben het waard o.i.d., dit kun je ook toepassen door bewust je doelen en je wensen te benoemen en kaderen. Hierbij kan je ook de laws of attraction gebruiken. Voor verdere info adviseer ik je te googlen.

De passieve manier is de op dit moment nog niet bewezen methode van het integreren van jouw onderbewustzijn in jouw bewustzijn, dit is een zeer effectief middel voor de lange termijn. Dit kun je toepassen door actief de verbinding aan te gaan met jouw onderbewustzijn en de "volle" emmer die er zit leeg te scheppen. (kijk ook hiervoor even in mijn blog hoe ga je om met emoties om daarmee te starten). Hierdoor ontstaat ruimte waardoor je vanuit jouw volledige zelf intenties kan plaatsen.

Het grote verschil zit in het volgende: overschrijf je wat er zit of creeer je ruimte om vanuit integratie een intentie te plaatsen.

Wat kies jij?