Waar kom ik vandaan?

Als kind voelde ik me al vroeg verantwoordelijk voor het welzijn van mijn familie. Ook was ik bang om te falen en afgewezen te worden door mijn omgeving. Ik paste mezelf vaak aan om aansluiting te vinden. Erg vermoeiend, maar ik hoorde er dan wel bij. Totdat één van mijn vrienden mijn vertrouwen beschaamde en ik me begon af te sluiten. Diverse vriendengroepen vielen hierdoor weg en ik bleef maar doorzoeken om mij gezien en begrepen te voelen. Ook vluchtte ik in het spelen van computerspellen en verloor mezelf daarin. Dat ik op mijn 22ste vader werd, verjoeg helaas niet dat eenzame en onbegrepen gevoel. Het vluchten in teveel gamen verergerde samen met andere negatieve verslavingen zoals roken. Gedwongen volwassen zijn terwijl ik dat nog niet was, vervreemde me nog meer van mezelf. Aansluiting vinden bij anderen was lastig doordat er weinig mensen op deze leeftijd al kinderen hadden. Kortom: ik was verdwaald. Dat wilde ik niet meer, maar wat ik eraan kon doen, wist ik ook niet.

De start van mijn persoonlijke ontwikkeling is gekomen doordat een goede vriend, die al een tijd bezig was met persoonlijke ontwikkeling en energie werk, mij attendeerde op mijn gevoeligheid en hielp mij meer te gewaar te worden van het nu en wat daar allemaal gebeurde. Dit fascineerde mij enorm en dat was voor mij de aanleiding om mijn persoonlijke ontwikkeling serieus te gaan nemen. Na jaren mediteren, sessies in combinatie met opleiding met intervisie door verschillende coaches en cursussen in gedachtenkracht van Tony Robbins(NLP expert), kwam ik tot mijn kern en leerde mijn eigen manier van verbinding te maken en coachen om alles te laten beklijven.

Wat leverde dit mij op?

Bij het tot mijn eigen kern te komen, werd ik bevrijd van continue malen, twijfelen en mezelf automatisch aanpassen. Het gaf mij vrijheid. Niet meer opgeslokt of geleefd te worden door emoties en gedachten, was een enorme openbaring voor mij. Dit ervoer ik ook als verademing om zelfstandig te kunnen voelen waar ik aan kon en mocht werken in plaats van afhankelijk te zijn van anderen om bij mezelf te komen.

En nu?

Sinds 2011 help ik, vanuit mijn eigen praktijk, mensen deze manier van leven ook te ervaren inclusief de bijbehorende effecten met als doel hen te leren dit in hun leven te integreren.

Ik ben te omschrijven als empatisch, luisterend, nuchter en scherp waar nodig!

Coachees over mij:

Komt snel tot de essentie, kan tijdens sessies goed en snel schakelen tussen hetgeen wat bezig is en het volgende wat aandacht vraagt. Resultaat: waar voor je geld!

Wil je dit ook?

Neem dan contact op via info@petervdploeg.nl of bel: 0630368836!