Verschillende manieren van het werken met “energie”?!

Langzamerhand begint er steeds meer acceptatie en helderheid te ontstaan over werken met “energie”. Ik zie 2 categorieën van werken met energie. Dit kan met “gestructureerde” energie en “ongestructureerde” energie. Wat is dat dan?


Gestructureerde energie is gebaseerd op een methode die iemand ontwikkeld heeft en waarmee jij als individu mee aan de slag kan, zoals bijv. Reiki. Je ontvangt een vorm van initiatie of les in het werken met de energie en daarna kun je de energie vanuit de methode (door)geven op een “gestructureerde” wijze. Hier kun je ook een eigen invulling aan geven. De structuur van de energie blijft gelijk doordat je via de kaders van de bedenker werkt.


Naast gestructureerde energie kun je ook met ongestructureerde energie werken. Dit is een zelf ontwikkelde methode van het individu vanuit intuïtie o.i.d., die aan de slag is gegaan op een eigen manier om te leren voelen en oefenen wat energie betekent en hoe je ermee werkt. Dit kan op elk moment anders zijn en verschillen, doordat er niet 1 manier is om met de energie werk te werken.


Ik ben aan de slag gegaan met ongestructureerde energie. Wat ik hierbij heb gemerkt is dat ik daardoor meer vertrouwen heb “moeten” ontwikkelen in naar het buiten treden met mijn werk. In het verleden ben ik ook wel eens dichtgeklapt. Dit kwam doordat er geen “kaders of houvast” is om op terug te vallen. Af en toe merk ik nog steeds dat het “spannend” kan zijn, aangezien ik van te voren geen idee heb wat ik aantref of ga doen en mij openstel voor wat er in het moment is.


Welke manier je ook kiest om mee te werken, voel wat er bij je past. Het uitgangspunt voor beide manieren is: creëer ruimte in jezelf om te leren voelen wat je ervaart aan energie!